top of page

Děti si symbolicky připnuly Žlutou stužku ve Věznici Kynšperk nad Ohří

Praha, Kynšperk nad Ohří, 19. října 2024  

Organizace VOLONTE CZECH o.p.s. ve spolupráci s Vězeňskou službou ČR a neziskovou organizací Žlutá stužka z. s. pořádala speciální dětský den ve Věznici Kynšperk nad Ohří. Akce se uskutečnila 19. října a byla určena dětem odsouzených rodičů. Cílem této iniciativy je umožnit dětem, které vyrůstají bez jednoho z rodičů, zažít radostné okamžiky v přítomnosti svých rodinných příslušníků, a zároveň podpořit sociální inkluzi těchto rodin.


"Akce, jako je tato, jsou nesmírně důležité, protože umožňují dětem strávit čas s jejich rodiči ve zvláštním, pozitivním prostředí, kde se mohou cítit bezpečně a milovaně," uvedla Barbora Černošková, patronka dětí vězněných rodičů.



„Dětský den, nebo jakákoliv rodinná aktivita, které se odsouzený může zúčastnit, je tou největší motivací k jeho nápravě. Takový den je výjimečný pro celou rodinu, přináší naději a významně posiluje vztahy. Právě v takových okamžicích získává budoucnost pro děti i jejich rodiny nový smysl,“ říká Tina Chlupáčová, mentor, VOLONTÉ CZECH o.p.s..


Ve Věznici Kynšperk nad Ohří se konají dětské dny posledních pět let, a to díky dotaci Ministerstva spravedlnosti ČR. Celkem se dá odhadnout, že akcemi prošlo kolem 150 dětí. Samotnému dětskému dni předchází také příprava na straně otců, řeší se posílení komunikačních kompetencí, formy komunikace, ale i příprava dárků pro děti. Součástí projektů bylo také vybavení venkovních dětských koutků ve věznici.


Fotogalerie z akce:








Comments


bottom of page